Kávy

 

Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem

     
  • Etiopie Anfiloo Henna Gr. 1 Novinka Kód: 120/100

    Tato káva pochází ze západní Etiopie z oblasti Anfilloo. Farmářka, paní Shetaye Dhisasa se zabývá pěstováním kávy tradičním způsobem tj. v agrolesnickém systému na tomto místě již přes 20 let. K průběžné obnově farmy využívá sazenice místních divoce rostoucích odrůd arabik. Farma je umístěna v nadmořských výškách 1600 až 1810 m n. mořem.


    od 133 Kč
  • Etiopie Yareer Kód: 126/100

    Tato káva pochází ze západní Etiopie z oblasti Anfilloo nedaleko hranic s Jižním Súdánem. Farma pana Fekede Kebedeho se nazývá Qopha a má rozlohu 5 ha. Kávovníky zde rostou na převážně písčitých půdách v nadm. výšce 1800 m v zastínění až stoletých tropických stromů. Převládá odrůda moka, ale vyskytují se v menšině i další místní odrůdy.


    od 130 Kč
  • Peru Santa Cruz front Kód: 108/100

    Tato káva pochází ze zalesněných svahů údolí řeky Tambo z bio farmy paní Florencie Vegy Hurtado z nadmořské výšky 1550 m n m. Jedná se o směs odrůd caturra, catuai a pache. K hnojení se používá guáno (ptačí trus mořských ptáků).

    Káva je zpracovaná metodu honey. Po sběru se z kávových zrn odstraní svrchní slupka a ty se pak za pravidelného a pečlivého obracení suší v lepkavé dužině. Ne nadarmo se říká metodě „medová“ – již samotná usušená zelená káva má nezaměnitelné aroma.

    Farma paní Florencie je součástí družstva Santa Cruz. Kávy z této kooperativy jsou pěstovány v zastínění na přírodně rozmanitých farmách ne větších než 5 ha. Důraz je kladen na zvyšování kvality. Důkazem tomu je letošní úspěch na nejprestižnější kávové události v Peru, kdy se mezi kávami ze stovek organizací dvě z družstva Santa Cruz umístily v první desítce.


    od 130 Kč
  •  
  • ETIKETA.png Kód: 180/100

    Villa Galicia je jednou ze šesti farem pana Mauricia Salaverrii. Nachází se v nadmořské výšce 1300 až 1600 m a má rozlohu 12 hektarů. Káva z této farmy se umístila na 7. místě v soutěži Cup of Excellance Salvadoru v roce 2015.

    Kávovníky zde rostou na kvalitních jílovito-sopečných půdách v hojném zastínění okolních stromů. Právě stromy chrání půdu před vysoušením v době sucha, či odplavováním živin naopak v období dešťů. A v neposlední řadě jako útočiště místních rostlin a živočichů.

    Rodina pana Mauricia Salaverrii se zabývá pěstováním kávy již více než sto let a sám Mauricio, nebo-li Moe (jak ho přátelé nazývají) celý svůj život. Zajímá se o inovativní přístupy ve zpracování kávy, ale také velmi dbá na ekologii a udržitelnost.


    od 139 Kč

Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem