Kávy

 

Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem

     
  • Etiketa Etiopie Badda Tip Kód: 320/100

    Slovem “badda” pojmenovávají obyvatelé etiopského regionu Oromo výšiny. Svou kávu sklidili na zalesněných, strmých svazích hory Dulli, v nadmořské výšce 1800 metrů. Několik malých farmářských rodů se tu, v srdci bohatě zalesněné oblasti Badda, společně věnuje pěstování kávy už několik století. Je to dlouhá tradice, která začala objevním velkého množství starověkých, divoce rostoucích kávovníků přibližně 3km od Dulli. Nárůst populace v následujících letech a hledání dostupné půdy tlačili postupně farmáře do vyšších, zalesněných terénů. V nich se mimo jiné vyskytuje endemický strom Quararo, který dorůstá výšky až 40 metrů a svou velikostí je pro tamní vegetaci nesmírně důležitý. V jeho přítomnosti se výrazně daří také kávovníkům, jehož třešním Quararo poskytuje dostatek stínu a tím pádem i času ke zrání. 




    od 133 Kč
  • Etiketa.png Kód: 207/100

    Nekemte je obecné pojmenování pro kávy pocházející z okresu Anfiloo, regionu Wallaga. Toto místo se může pyšnit pralesy plných divokých kávovníků, jež zajišťují místním farmářům již po staletí zdroje nových rostlinek. Tato káva pochází konkrétně ze sedmi různých lesů, které se rozprostírají na nejvyvýšenějších místech regionu, mnohdy až 2400 m nad mořem.


    od 130 Kč
  • Etiketa web Tip Kód: 254/60

    Majitelka farmy Clave de Sol (Sluneční klíč), paní Miriam Elizabeth Perez, je už třetí generací v rodině, která se zabývá pěstováním kávy. Sama se, spolu s manželem a dětmi, této činnosti věnuje už déle než dvacet let. Na její biodynamické farmě nalezneme hodně stínících stromů, díky kterým kávové třešně pomalu dozrávají, což má vliv na kvalitu finálního šálku kávy. Stromy také chrání půdu před erozí a ztrátou minerálních látek a podporují celkové zachování místního ekosystému. Miriam si uvědomuje důležitost rozmanitosti okolní přírody a velmi dbá, aby mezi jejími kávovníky stále nalézali domov místní druhy drobných savců a ptáků.

    Paní Miriam nabízí svou kávu pod záštitou soukromé společnosti COMSA (Cafe Organico de Marcala SA.), která se skládá dnes už z více než 700 menších producentů kávy. Společně kladou důraz na organické zemědělství, dokonce kvůli tomu vybudovali vlastní výzkumné laboratoře, kde školí každého člena své organizace. COMSA také bojuje za genderovou rovnost. Mezi producenty je proto i hodně žen.

     


    od 69 Kč
  •  
  • ETIKETA.png Kód: 180/100

    Villa Galicia je jednou ze šesti farem pana Mauricia Salaverrii. Nachází se v nadmořské výšce 1300 až 1600 m a má rozlohu 12 hektarů. Káva z této farmy se umístila na 7. místě v soutěži Cup of Excellance Salvadoru v roce 2015.

    Kávovníky zde rostou na kvalitních jílovito-sopečných půdách v hojném zastínění okolních stromů. Právě stromy chrání půdu před vysoušením v době sucha, či odplavováním živin naopak v období dešťů. A v neposlední řadě jako útočiště místních rostlin a živočichů.

    Rodina pana Mauricia Salaverrii se zabývá pěstováním kávy již více než sto let a sám Mauricio, nebo-li Moe (jak ho přátelé nazývají) celý svůj život. Zajímá se o inovativní přístupy ve zpracování kávy, ale také velmi dbá na ekologii a udržitelnost.


    od 139 Kč

Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem