Tip
 

Bio Etiopie Anfiloo Badda

 

Slovem “badda” pojmenovávají obyvatelé etiopského regionu Oromo výšiny. Svou kávu sklidili na zalesněných, strmých svazích hory Dulli, v nadmořské výšce 1800 metrů. Několik malých farmářských rodů se tu, v srdci bohatě zalesněné oblasti Badda, společně věnuje pěstování kávy už několik století. Je to dlouhá tradice, která začala objevním velkého množství starověkých, divoce rostoucích kávovníků přibližně 3km od Dulli. Nárůst populace v následujících letech a hledání dostupné půdy tlačili postupně farmáře do vyšších, zalesněných terénů. V nich se mimo jiné vyskytuje endemický strom Quararo, který dorůstá výšky až 40 metrů a svou velikostí je pro tamní vegetaci nesmírně důležitý. V jeho přítomnosti se výrazně daří také kávovníkům, jehož třešním Quararo poskytuje dostatek stínu a tím pádem i času ke zrání. 



od 133 Kč
Kategorie Kávy
Zvolte variantu
Kód produktu 320/250 Hmotnost: 250 g 266 Kč
   
Kód produktu 320/100 Hmotnost: 100 g 133 Kč
   
 
  • Chuť: zelený čaj, mléčná čokoláda
  • Doporučená příprava: filtrovaná káva, french press
  • Zpracování: natural
  • Certifikace: bio, lesní káva



Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.