Tip
  • 1 z 5
 

Brazílie Jaguara

 

Naturálka z Brazílie vás osloví jako sladké a vyvážené espresso středního těla s tóny toffee a rozinek a náznaky žlutého ovoce.

od 130 Kč
Kategorie Brazílie
Zvolte variantu
Kód produktu BRJ-250 Hmotnost: 250 g 259 Kč
   
Kód produktu BRJ-100 Hmotnost: 100 g 130 Kč
   
Kód produktu BRJ-1000 Hmotnost: 1 kg 821 Kč
   
Kód produktu BRJ-500 Hmotnost: 500 g 434 Kč
   
 

Farma Jaguara se zaměřuje na vývoj nových a udržitelných metod pěstování kávy s důrazem na šetrné využívání přírodních zdrojů a vysokou kvalitu zrnek. Vyvinuli několik projektů v rámci udržitelnosti, jako je postupné snižování používání agrochemikálií (až o 80 % za posledních 6 let), podporují výsadbu stromů na farmě a soustředí se na energetickou soběstačnost prostřednictvím solární energie. Pěstování kávy se věnují již od 90. let. Pravidelně se účastní soutěže Cup of Excellence, kde v roce 2019 získali páté místo mezi nejlepšími kávami Brazílie.
 
 
Název kávy nás přiměl udělat výjimku, a jako maskota této kávy jsme zvolili největší kočkovitou šelmu amerického kontinentu – jaguára amerického. Ten se vyznačuje silným stiskem čelisti, kterým dokáže rozdrtit velké kosti a prokousnout lebku své kořisti. Skvěle šplhá po stromech a vyniká také v plavání. Jeho srst má červenohnědou barvu s černými skvrnami, avšak přibližně 6 % populace může být také černých. Jaguár se vyskytuje především v Jižní Americe, ale byli pozorováni i jedinci v USA. Nejčastěji obývá husté lesy a vyhledává oblasti poblíž vody. Je ohrožen především úbytkem svého přirozeného prostředí a pytláctvím. Podle IUCN je klasifikován jako téměř ohrožený druh.

 

  • Lokalita: Campo des Vertentes, Minas Gerais
  • Nadmořská výška: 1040 m n m.
  • Odrůda: yellow catuai
  • Chuť: rozinky, toffee, čokoládová pěna, žluté ovoce
  • Doporučená příprava: espresso
  • Zpracování: natural

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.