Popis
Norman Mukuru vybudoval při úpatí pohoří Mt. Elgon "The Coffee Yard" - zpracovatelské centrum, kam se sváží čerstvě natrhané kávové třešně ze čtyř okolních districtů z nadmořských výšek 1800–2200 m n mořem od celkem 173 farmářů. Zaměřuje se výhradně na naturální zpracování a jeho kávy se vyznačují vysokou kvalitou, čistotou šálku a rozličnými chuťovými profily.
S Normanem již několik let úspěšně spolupracuje také náš spřízněný ugandský dodavatel The Coffee Gardens na bázi vzájemné výpomoci, ale také společně vytváří nové podněty pro místní farmáře za účelem zlepšení kvality místních káv.
Tato káva vznikla finálním tříděním několika mikrolotů, kdy byly odděleny kulatá zrnka tzv. peaberry – mutace, kdy se v kávové třešni místo dvou zrnek vyvine jen jedno kulovité.
• Lokalita: východní Uganda - districty: Sironko, Bulambuli, Kapchorwa, Mbale
• Nadmořská výška: 1800 - 2200 m n m.
• Odrůda: Nyasaland, SL14, SL28
• Chuť: čokoláda, jahody, třešně
• Doporučená příprava: filtr
• Zpracování: natural (sušeno na afrických postelích a betonovém patiu)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.