Etiopie

 

Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem

     
  • Etiketa Etiopie Badda Tip Kód: 320/100

    Slovem “badda” pojmenovávají obyvatelé etiopského regionu Oromo výšiny. Svou kávu sklidili na zalesněných, strmých svazích hory Dulli, v nadmořské výšce 1800 metrů. Několik malých farmářských rodů se tu, v srdci bohatě zalesněné oblasti Badda, společně věnuje pěstování kávy už několik století. Je to dlouhá tradice, která začala objevním velkého množství starověkých, divoce rostoucích kávovníků přibližně 3km od Dulli. Nárůst populace v následujících letech a hledání dostupné půdy tlačili postupně farmáře do vyšších, zalesněných terénů. V nich se mimo jiné vyskytuje endemický strom Quararo, který dorůstá výšky až 40 metrů a svou velikostí je pro tamní vegetaci nesmírně důležitý. V jeho přítomnosti se výrazně daří také kávovníkům, jehož třešním Quararo poskytuje dostatek stínu a tím pádem i času ke zrání. 




    od 133 Kč
  • Etiketa.png Kód: 207/100

    Nekemte je obecné pojmenování pro kávy pocházející z okresu Anfiloo, regionu Wallaga. Toto místo se může pyšnit pralesy plných divokých kávovníků, jež zajišťují místním farmářům již po staletí zdroje nových rostlinek. Tato káva pochází konkrétně ze sedmi různých lesů, které se rozprostírají na nejvyvýšenějších místech regionu, mnohdy až 2400 m nad mořem.


    od 130 Kč

Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem