Uganda Mulembe, The Coffee Gardens

Káva z východní Ugandy má v našem srdci zvláštní místo – právě sem sahají kořeny našeho rodinného příběhu. Zrnka naší kávy Mulembe jsou zpracována metodou cherry ferment, která kávě propůjčuje krásně krémovou chuť a nechá vyniknout sladkým o ovocným tónům. Káva je pražena metodou omni a můžete si ji vychutnat jak na filtr, tak na espresso.

Varianta
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
346 Kč 628 Kč 1 192 Kč od 346 Kč
Kategorie: Espresso
Příprava: omni
? Zpracování: cherry ferment
Chuť: mléčná čokoláda, vlašské ořechy, máslový krém, jablečný kompot
? Odrůda: Nyasaland, SL14 a SL28
Lokalita: Bukyabo Sironko District, východní Uganda
Nadmořská výška: 1600 -2200 m n. m
Maketa Sacek Uganda Mulembe
Novinka Filtr Espresso

Farmáři žijící se svými rodinami v sousedství Národního parku Mount Elgon jsou obklopeni kávovými zahradami, které se rozprostírají na úrodných svazích hor vulkanického původu. Při přechodu mezi zahradami často uslyšíte: „Mulembe“ (dobrý den, zdravím v místním jazyce lugisu). A právě tak jsme tuto kávu pojmenovali. Díky suché fermentaci celých kávových třešní po dobu 100 hodin, následnému odslupkování a čtyřiceti hodinové fermentaci ve vodní lázni vyniká výraznějším aromatem než běžně promyté kávy z této oblasti a příjemnou sladkostí mladých ořechů a kompotovaného ovoce. Za zpracováním stojí The Coffee Gardens, společnost zaměřená na kvalitu zpracování, etické a ekologicky šetrné postupy při produkci výběrové kávy v Ugandě. Spoluzakladatelkou je Dana Siedem, která stála i u zrodu BirdSong Coffee.

Frankolín elgonský (Scleroptila elgonensis) Endemický pták z vřesovišť vyhaslého vulkánu Mt. Elgon na východě Ugandy obývá nadmořské výšky nad 2300 m. Často se ukrývá v hustém porostu a vyskytuje se v malých skupinkách. Má rezavě hnědé peří s výrazným vzorem a živí se cibulemi a kořínky. Hnízdí na zemi. Jeho biotop ohrožuje rozšiřování pastvin a neudržitelné zemědělství, ale část populace chrání národní park Mt. Elgon.

Kudyznudy.cz – tipy na výlet