Bio Honduras Ceiba

Tento naturální Honduras potěší všechny milovníky ovocnějšího                           a zábavnějšího espressa. Nabídne pohlazení mléčné čokolády, ale už po namletí lehce provokuje vůní fermentovaného ovoce. V šálku nás baví sladká chuť připomínající jahodový krém z čokoládových bonbonů. Ale nebojte, nemyslíme ten umělý z levných vánočních kolekcí, který nám nechutnal už jako dětem, ale poctivý, jaký najdete v kvalitních belgických pralinkách. 🙂

 

Varianta
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
358 Kč 652 Kč 1 240 Kč od 358 Kč
Kategorie: Káva
Příprava: espresso
Zpracování: naturální
Chuť: kakaové boby, javorový sirup, jahodová ganache
? Odrůda: Parainema, Red catuai, Icatu, Lempira
Lokalita: Honduras, Marcala
Nadmořská výška: 1200 - 1700
Cupping skóre: 84,5
Certifikace: BIO
Maketa Sacek Honduras Ceiba
Novinka Bio Espresso

Káva pochází z regionu Marcala na jihu Hondurasu, blízko hranic se Salvadorem. Je výsledkem práce producentů z kooperativy COMSA (Café Orgánico Marcala), která sdružuje přes 1 200 farmářů. COMSA podporuje přechod z konvenčního hospodaření k šetrnějšímu a staví na principech udržitelnosti, zlepšování života komunit a vzdělávání. Název si káva propůjčila od majestátního stromu ceiba, typického mohutným kmenem a kořenovými náběhy připomínajícími stěny u paty stromu. Dorůstá až 70 m a pro Maye byl posvátným symbolem spojení země a nebe. Káva je pražena na ovocnější espresso, aby kromě mléčné čokolády vynikly i sladké tóny jahodové ganache a fermentovaného ovoce.


Kolibřík rubínohrdlý (Archilochus colubris) Tento drobný ptáček váží sotva půl shotu espressa a hnízdí ve východních částech Severní Ameriky. Zimu tráví ve Střední Americe – často i v Hondurasu – nebo na Floridě. Jeho potravou je sladký květní nektar i drobný hmyz ukrytý mezi květy. V letu dokáže kolibřík červený mávnout křídly až sedmdesátkrát za sekundu.

Kudyznudy.cz – tipy na výlet