Proč máme tolik kávy z Ugandy?
Proč máme tolik kávy z Ugandy? Protože The Coffee Gardens.
V roce 2016 se Dana, spoluzakladatelka BirdSongu, odstěhovala do Ugandy, kde pokračovala ve své vášni pro kávu a začala se intenzivně zajímat o místní produkci kávy a její potenciál.
V roce 2017 se Dana spolu se svým manželem Shakem a společníkem Michaelem rozhodli pro pilotní projekt – úzce spolupracovat s vybranou farmářskou rodinou, podpořit je v zavádění lepších zpracovatelských postupů, zajistit školení, dostupné půjčky a férové výkupní ceny.
Uganda je země s vynikajícími podmínkami pro pěstování kávy. Bohužel však mnoho zrnek s původně skvělým potenciálem končí na trhu jako komoditní káva kvůli nekonzistentnímu zpracování a nedostatečné edukaci farmářů. Cílem projektu bylo ověřit, zda je možné produkovat výběrovou kávu vhodnou pro mezinárodní trh. Pilotní projekt byl úspěšný a dal vzniknout The Coffee Gardens.
The Coffee Gardens v současnosti sdružuje téměř 500 farmářů, kteří za poslední sezónu dodali do jejich zpracovatelské stanice 286 tun zralých kávových třešní. Díky svým vysokým etickým standardům zajišťuje The Coffee Gardens mnoha rodinám udržitelný a důstojný život a aktivně se podílí na řadě sociálních a environmentálních projektů. A proto máme tolik kávy právě z Ugandy.
V Ugandě máme Danu a Shaka, naši rodinu a inspirující projekt The Coffee Gardens. Díky jejich práci máme jistotu, že každé zrnko kávy je nejen výjimečné kvality, ale také pěstované s respektem k lidem i přírodě. Pro nás je to srdeční záležitost – každá káva z Ugandy nese příběh, na který jsme hrdí.
-3.png)